БСП-Пловдив: Тотев остави тъмно петно в историята на града

БСП-Пловдив: Тотев остави тъмно петно в историята на града
Източник: 1den.bg
A A+ A++ A

"Отстраняването на Иван Тотев от поста кмет на Пловдив е тъмно петно в историята на най-стария жив град в Европа и бъдеща европейска столица на културата“, заявиха от БСП-Пловдив в отговор на декларацията на ПП ГЕРБ в защита на градоначалника под тепетата и свой местен лидер, пише Труд.

„Едва ли има изненадани от тази развръзка. Цената за строителство на големите проекти накара пловдивчани да се изумят. При огромните разходи по тях поне качеството трябваше да бъде високо. Дни след официалното откриване на Цар Симеоновата градина фонтаните показаха дефект и излязоха в ремонт за три месеца.

Електронната система на Транспортния проект още не работи, въпреки че трябваше да бъде окончателно завършена на 1 февруари 2016 г. Построи се кръгово кръстовище с фонтан на Водната палата за 1,2 млн.лв., после се реши, че било грешка. Булевард „Шести септември“ се ремонтира два пъти, защото след втората зима се оказа напълно компрометиран. „Цар Борис III Обединител“ на третия месец след ремонта се „нагъна“ като развълнувано море.

Милиони от парите на данъкоплатците потънаха в спортната зала „Колодрума“, а издръжката й от милион годишно е за сметка на пловдивчани. Пловдив няма вече Тютюнев град, а Зоологическата градина може да не е кулминацията в тази пиеса на г-н Тотев! Това са фактите и всички опити да се измести темата от позора, който преживява Пловдив, са нелепи и безотговорни. Защото дори да наричате прокуратурата „политическа бухалка“, истината боде очите!“, декларираха от червената централа под тепетата.

#Иван Тотев #културата #Пловдив #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"