Отмениха бедственото положение в община Главница

Отмениха бедственото положение в община Главница
Източник: www.novinite.bg
A A+ A++ A
Отменено е частичното бедствено положение в силистренската община Главиница. Пътят до откъснатото през последните два дни село Косара е пробит. Заради труднопроходимите пътища и студеното време принудителната ваканция на учениците се удължава с още един ден и те трябва да бъдат на училище в понеделник, 23 януари. По данни на Областното пътно управление обстановката в цялата област се нормализира. Повечето третокласни пътища са отворени за движение при зимни условия, предаде БНР. 
 
Отпадат ограниченията за движение по трите основни направления от Силистра за Русе, Шумен и Добрич, с изключение на маршрута за Добрич през село Алеково, където е забранено преминаването на товарни автомобили над 12 тона. Над 1600 машини обработват в момента републиканските пътища в районите със снеговалеж, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Без ограничение за различните видове автомобили е пътуването по автомагистралите "Хемус", "Струма", "Люлин", "Марица". В участъка на магистрала "Тракия" от пътен възел "Зимница" до Бургас е ограничено движението на камионите над 12 тона.

Породи снегонавявания и нулева видимост в Бургаска област са затворени за движение първокласният път Петолъчката - Карнобат - Айтос - Бургас и пътят Провадия - Айтос. Затворен за движение е  Ришкият проход. Републиканският път от "Петолъчката" до граничен пункт "Лесово" е отворен за всички превозни средства. Без ограничение е преминаването през Прохода на Републиката и "Обзорски". Пътуващите през "Рожен", "Превала" и "Печинско" товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета трябва да са задължително с вериги.

Забранено е движението на камиони над 12 тона през проходите "Петрохан" и "Шипка", а за автомобили над 10 тона през "Вратник", Котленския и Твърдишкия проход.

Затворени за движение са проходите Дюлински, Троянски, Златишки и Върбишки.

В област Разград отпадат всички ограничения по пътя Разград - Кубрат. Остава ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона към Тутракан и пътищата Русе - Кубрат и Кубрат - Исперих.

#движението #Силистра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »