АПИ следи за запълването на дупките по магистралите и първокласните пътища

АПИ следи за запълването на дупките по магистралите и първокласните пътища
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Заради зачестилите сигнали за дупки появили се по автомагистралите, от Агенция "Пътна инфраструктура" заявиха, че работят постоянно по отстраняването на всички проблеми. Инженер Георги Златев насърчи хората да продължават да подават сигнали в АПИ, тъй като това помага за по-бързото отстраняване на проблемите по пътищата, предаде БНТ. 

"Обикновено най-много дупки има по най-натоварените участъци. Това са автомагистралите и първокласните пътища. Между участъка между Вакарел и Ихтиман, който е един от останалите не ремонтирани участъци, наистина се отвориха доста дупки и за това беше разпоредено и се изпълни от страна на поддържащата фирма спешно запълване на тези дупки със студена смес. В зависимост от натоварването и изпълнението, студената смес издържа между седмица и месец", коментира инж. Златев.

Той е категоричен, че сигналите подавани от хората са много полезни на Агенцията. 

"Магистралите са високоскоростни и ние сме длъжни да следим да няма неравности и дупки, за да не се стигне до инциденти. Сигналите, които хората подават са изключително полезни за агенцията, тъй като им помага по-бързо да се информира къде има дупки", допълни той.

Ремонтите, които са извършени сега са временни и когато се затопли времето ще се предприемат по-дългосрочни мерки. 

"В зависимост от метеорологичните условия в края на март или началото на април да започне ремонтът с топла смес. Това може да започне, когато температурата на въздуха стане над 5 градуса в момента на работа. Тогава можем да започнем ремонти, които да са по-устойчиви във времето", каза още Златев.

В участъците, където скоро е извършено цялостно преасфалтиране, към настоящия момент нямаме дефекти.

#Георги Златев #дупки #отстраняване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »