Тръмп одобрява мъченията при разпита на терористи

Тръмп одобрява мъченията при разпита на терористи
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че според него мъченията при разпити работят. В интервю за телевизия Ей Би Си Тръмп заяви, че целта му е американците да бъдат защитени, предаде БНР. 

Искам страната ни да бъде в безопасност. Когато режат главите на нашите и на други хора в Близкия изток, когато "Ислямска държава" прави неща, за които никой не е чувал от Средновековието насам, дали подкрепям симулирането на давене, що се отнася до мен - трябва да се борим срещу огъня с огън, обясни Тръмп.

Американският президент обясни, че ще се консултира с министъра на отбраната Джеймс Матис и с директора на ЦРУ Майк Помпео за това какво може да се направи в борбата с радикализма в рамките на закона. На въпрос дали одобрява техники за разпит като симулирането на давене, Тръмп каза:

Не искам гражданите ни или някой друг да бъде обезглавяван в Близкия изток. Сега ги обезглавяват, снимат това и го публикуват в целия свят. Изправени сме пред това, а не ни е позволено да направим нищо. Не играем при равни условия. Ще разчитам на Помпео и Матис и ако те не искат да го правят, добре, но ако искат да го правят, ще работя за тази цел. Искам да направя всичко в рамките на позволеното от закона, а дали аз лично смятам, че работи - абсолютно. 

Бившият директор на ЦРУ Лион Панета заяви в интервю за Би Би Си, че не е необходимо САЩ да използват специални техники за разпит като симулирането на даване, за да защитят гражданите си от терористични атаки. 

Действителността е, че всъщност нямаме нужда от тайните затвори, няма нужда да използваме специални методи за разпити, за да получим информацията, която се изисква. Така мисли министърът генерал Матис, смятам, че други в разузнавателната сфера мислят така, ФБР също мисли така. Вярвам, че би било грешка да се върнем към това, а и би било вредно за имиджа ни по света, каза Лион Панета. 

#Доналд Тръмп #Джеймс Матис #Майк Помпео #мъчения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"