Григор губи в разтърсващ петсетов мач срещу Надал

Григор губи в разтърсващ петсетов мач срещу Надал
Източник: Topsport
A A+ A++ A

Григор Димитров загуби от Рафаел Надал в петсетов трилър, продължил пет часа на централния корт в Мелбърн. Хасковлията изпусна няколко страхотни възможности да се класира за пръв път на финал на турнир от Големия шлем, предаде Sporta.bg.

Въпреки че загуби, Григор заслужава всички адмирации и похвали! Игра страхотно! Игра гордо и мотивирано, игра като истински шампион. Със сигурност следващите месеци ще предложат много интересни неща и Димитров ще има нови шансове за титли, а неговите съперници ще треперят.

Рафаел Надал пък успя да се добере до финал и оформи класиката - Роджър Федерер - Рафа Надал. В неделя ще стане ясен новият шампион на Откритото първенство на Австралия.

Sporta.bg проследи двубоя на живо и всичко по-интересно може да видите тук.

Двамата до момента бяха играли 8 двубоя, в който Надал има 7 победи, но единственият успех на Гришо дойде в последния мач между тях.

Първият сет започна с ранен пробив на Надал, което му донесе и успеха в него.

Мощните възгласи в подкрепа на Гришо от българската агитка на корта в Мелбърн помогна на Димитров да запази спокойствие и да се върне в мача.

По нетипична за мъжкия тенис игра премина втория сет. Двамата направиха редица порбиви, за да се стигне до финалния пробив на Гришо за 7:5 и изравняването в резултата до 1:1.

Третият сет обаче показа колко качествен е този двубой. Двамата размениха по един пробив в средата на сета, но това бе всичко различно. Съответно се стигна до тайбрек, в който Рафа показа по-силна психика и спечели сета.

Четвъртият сет бе абсолютно равностоен и без поводи за колебание в играта и на двамата се стигна до нов тайбрек, в който обаче Гришо бе психически по-стабилния и изравни за 2:2 сета. Интересен е фактът, че нямаше нито една точка за пробив за никой от двамата.

Решителният сет протече със същата динамика. Гейм за гейм до 9-я когато Надал проби.

#Григор Димитров #Рафаел Надал #двубой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »