Инсценировка ли е обирът на инкасо автомобил в столичен мол?

Инсценировка ли е обирът на инкасо автомобил в столичен мол?
Dnes.bg
A A+ A++ A

Кражбите от инкасо автомобили, макар те да са изключително добре защитени, у нас не са рядкост. Последната такава стана преди няколко дни пред входа на столичен мол. От колата бяха задигнати 300 000 лв, при условие че вътре имало 700 000 лв, пише iNews.bg.

Според експертите става въпрос за добре обмислена и планирана инсценировка. Ако са спазени всички инструкции за работа с инкасо кола, то версията на шофьора за случилото се не може да е достоверна, отбелязва специалистът по охрана Мануил Манев пред Нова телевизия. Припомняме, че според водача той бил ударен от двама маскирани, завързан с белезници за волана и така станала кражбата.

"Инструкцията за опериране на инкасо автомобил е една от най-добре написаните в системата на МВР. В нея изрично е отбелязано, че в колата трябва да има трима души – шофьор, охранител и инкасатор", обясни Манев.

Според правилата охранителят изобщо не би трябвало да слиза от автомобила. Оборотът на обекта, който следва да се прибере, трябва да бъде отнесен до нея от гардовете на въпросното място.

"Инкасо колата отзад има две помещения, мястото на шофьора също е отделно. Всички те нямат връзка помежду си. Шофьорът изобщо не би трябвало да има ключ за частта, където се пазят парите", каза Манев.

Специалистите са категорични, че подобно нещо няма как да стане без вътрешни хора. Възможното обяснение за това, че не са взети всички пари, е свързано с това, че става въпрос за непрофесионалисти, които не могли докрай да се възползват от ситуацията.

"В случая има участие на вътрешни хора, не смятам, че случилото се може да е плод на грешка или непредпазливост. Когато правиш подобно нещо, адреналинът ти много се покачва", коментира криминалният психолог Тодор Тодоров.

#кражба #инкасо автомобил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"