Повече от 6 млрд. долара е загубила Турция за една година

Повече от 6 млрд. долара е загубила Турция за една година
Twitter
A A+ A++ A

Заради вътрешните проблеми на Турция след опита за преврат и голямата терористична заплаха туризмът в страната е изгубил за година 6,63 млрд. долара. По официални данни приходите в отрасъла са спаднали почти с 30% през 2016 г. в сравнение с предходната година, когато е реализирана печалба от над 28,7 млрд. долара.

Потенциалните туристи са предпочели да не посещават страната заради влошаването на ситуацията със сигурността, съобщава "Асошиейтед прес", цитирана от Фокус.

Според данните, публикувани от Турския статистически институт, приходите от туризъм през 2016 г. са в размер на 22,1 млрд. Долара. Спадът е с 29,7% спрямо 2015 г.

Спадът идва на фона на вълна от кървави нападения в страната, включително атентата на главното летище в Истанбул в разгара на туристическия сезон през юни миналата година, при което загинаха над 40 души.

Чуждестранните туристи също така бяха възпирани от неуспешния опит за преврат през юли, който доведе до обявяването на извънредно положение и мащабни репресии на правителството срещу хора, заподозрени за връзки с преврата и други негови противници.

#Турция #загуби #туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"