Служебният културен министър настоя за райониране на театрите

Служебният културен министър настоя за райониране на театрите
Източник: kanal3.bg
A A+ A++ A

„Ще се опитам при театрите да направя някакво райониране. Т.е. тези театри, които са най-зле, да могат по някакъв начин да живеят”. Това заяви служебният министър на културата Рашко Младенов пред Нова телевизия. Той разказа, че ще започне да въвежда работата по проекти, както било по цял свят, пише 24 часа.

"Ние тук сме се затворили в над 30 държавни театри, които се субсидират по един и същи начин, допълни министърът. „За 2 месеца нищо не може да се направи”, призна обаче Младенов. Той призова хората, които имат „участие и грижа в българската култура, които имат какво да кажат – нещо генерално за работата ни оттук-нататък, да се обадят”, за да разговарят. И обеща да работи по вече подготвената стратегия за култура.

Младенов разказа, че предложението за поста на министър на културата е отправено от президента Румен Радев, който го потърсил първо чрез есемес. „Повика ме. Искаше да чуе моето разбиране за култура, за политика в областта на културата. Споделих с него какво мисля. Тогава получих предложение от него, беше ми даден срок да помисля. Помислих и се съгласих”, разказа Младенов. Той потвърди, че ще има ревизия на работата на предишния министър Вежди Рашидов.


#Рашко Младенов #райониране #театри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници