Кънев и Иванов започнаха с надцакването за машинното гласуване

Кънев и Иванов започнаха с надцакването за машинното гласуване
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

Лидерите на "Нова република" Радан Кънев и на "Да, България" Христо Иванов влязоха в бясна надпревара кой е по-пръв в заслугите си пред избирателя. Доскорошните съратници почнаха да се надцакват кой брани повече машинното гласуване, пише 24 часа.

"Заповядайте в 15:00 часа в централата ДСБ на извънредна пресконференция на Нова Република, относно решението на ВАС за машинното гласуване. Нова Република осигури машинно гласуване за всички българи, това е първата политическа победа на новото Надпартийно дясно обединение Нова Република", съобщи пресцентърът на Радан Кънев. Оттам напомниха, че Върховният административен съд е уважил жалбата на Петър Славов, Мартин Димитров, Трайчо Трайков и Радан Кънев и е отмени решението на ЦИК машинното да се гласува едва в 500 секции.

Междувременно Антоанета Цонева и Божидар Божанов от партията на Христо Иванов  "Да, България!" дадоха в Русе пресконференция, на която настояха за независим външен одит за машините за гласуване. Божанов настоя, че "Да, България!" разполага с хора, които имат голяма експертиза и че именно те са подготвили проекта за електронното гласуване, което бе внесено от депутати от Реформаторския блок и прието като част от Изборния кодекс.


#Радан Кънев #Христо Иванов #Антоанета Цонева #Божидар Божанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"