Служебният министър на земеделието: Никой от спряганите ексшефове няма да се върне начело на Фонда

Служебният министър на земеделието: Никой от спряганите ексшефове няма да се върне начело на Фонда
Източник: Агро Пловдив
A A+ A++ A

Никое от спряганите в момента лица няма да се върне начело на фонд „Земеделие“. Това увери служебният министър на земеделието и храните проф. Христо Бозуков, предаде bTV.

Преди два дни досегашният шеф на Фонда Румен Порожанов подаде оставка, а за него ви наследници се спрягат бившият шеф на структурата Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова. По думите на проф. Бозуков обаче още не е решено кой ще наследи Порожанов, а никое от спряганите имена не е обсъждано и те няма да са в ръководството на Фонда.

За оставката на Порожанов министърът коментира, че е в следствие на натрупаното обществено недоверие към прозрачността в работата във Фонда и недоволството на земеделските производители към оперативните му действия, вкл. забавяне на разглежданията на възраженията, забавяне на регулярното плащане и пр. Не точно не се е справял, но мисля, че трябва да се отговори на обществените очаквания за нещо ново, каза Бозуков.

По думите му в министерството няма реваншизъм, а той само изпълнява обещанието на премиера Огнян Герджиков, дадено на Бойко Борисов, за анализ на управлението. Ще бъде разглеждана работата на всеки и който не се е справял, евентуално ще му бъде поискана оставката или той сам ще си я подаде, ако не смята, че се справя.

Проф. Бозуков отрече да има връзки с ДПС. „Не съм член на ДПС, не съм свързан с ДПС, не познавам Кой, Той или който и да е друг, не съм се срещал с тях“. На обвиненията от страна на Цецка Цачева, че БСП кадрува в министерството му, Бозуков каза: „Гарантирам, че моите помощници са назначени в изпълнение на разпорежданията на президента Радев за експертност и необвързаност“.

Министърът каза още, че риск от спиране на евросредствата за страната ни винаги има, но ако излязат корупционни схеми. „За момента такъв риск няма“, подчерта той.

#Христо Бозуков #ДПС #БСП #Румен Порожанов #земеделие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори