Остри реакции след изказването на Еди Рама за албанците в Македония

Остри реакции след изказването на Еди Рама за албанците в Македония
Източник: Chronicle.bg
A A+ A++ A

В Македония има избрани представители от гражданите и те са единствените легитимни фактори за взимането на решения. Би било добре, ако македонската концепция за мултикултурна интеграция в обществото, базирана на европейски ценности, бяха прилагали и в съседните страни, се казва в реакция на македонското министерство на външните работи във връзка с последните коментари на албанския премиер Еди Рама и други политици в региона във връзка с политическите събития в Македония, съобщи МИА, пише 24 часа.

Политиците от съседните страни, които упорито се опитват да отвлекат вниманието от вътрешните си проблеми, подпалвайки огън при съседите, действат в противоречие с европейските ценности, заяви македонското външно министрство. По-рано албанският премиер Еди Рама, гостувайки на телевизия Клан Косова заяви, че македонците трябва да знаят, че Македония не може да съществува без албанците. Рама говори и за платформата на албанците, подписана в Тирана, която според него не е провокация.

При това той отрече, че се намесва във вътрешните работи на Македония и каза, че за него не е важно дали Груевски или Заев ще формират новото правителство, важно е приемането на албанската платформа. Според Рама платформата произлиза от Охридския договор. В тази насока той оцени, че цени приноса на лидера на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети. В интервюто за Клан Косова освен Рама участва и косовският президент Хашим Тачи. Той заяви, че албанците в Македония са дискриминирани, макар да са ключов фактор в изграждането на държавата.


#Македония #Еди Рама #Груевски #Заев #Али Ахмети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"