Станишев: За справяне с миграцията трябва да затворим и Средиземноморския път заради Либия

Станишев: За справяне с миграцията трябва да затворим и Средиземноморския път заради Либия
Източник: stanishev.eu
A A+ A++ A

Не толерираме неглижирането на европейските ценности и подкопаването на демокрацията. Това бе основното послание от съвместното изявление на президента на ПЕС Сергей Станишев и на председателя на ПГ на социалистите в ЕП Джани Питела, преди координационната среща на левите премиери и лидери в Малта, съобщиха от пресцентъра на ПЕС, пише 24 часа.

„Нашият отговор за справяне с бежанската криза е затварянето и на Средиземноморския път, заради стабилизирането на Либия, както и създаването на легални канали за миграция към Европа. Монополът на десните в ЕП, ЕК и ЕС подкрепя статуквото и не дава перспектива пред европейските граждани. Инвестициите, работните места и социалната политика са приоритетите, на които залагаме в битката за Европа.“

По инициатива на президента на ПЕС левите премиери и лидери проведоха среща преди заседанието на Европейския съвет в Ла Валета. Тя е посветена на миграционната криза и бъдещето на европейския проект. Те се обединиха около необходимостта за справяне с популизма чрез провеждане на социални реформи и подчертаха, че ще използват честванията по повод 60-годишнината от подписване на Римските договори (за създаването на Европейските общности) като своеобразен катализатор за промяна на посоката на развитие на Европа.


#Сергей Станишев #Малта #ПЕС #ЕП #ЕК #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »