Иваден изпод отломките след експлозията в Хитрино мъж, се събуди след едномесечна кома

Иваден изпод отломките след експлозията в Хитрино мъж, се събуди след едномесечна кома
Източник: Капитал
A A+ A++ A
28-годишен мъж от Хитрино живее втори живот, след като един месец беше в кома. Георги Георгиев останал затрупан под къщата си, разрушена от ж.п. катастрофата на 10 декември миналата година. Младият мъж е претърпял три операции, предстоят му още две, съобщава БНТ.
 
Един месец младият мъж е бил между живота и смъртта. Лекувалите го в софийска клиника го върнали към живота. През този тежък период до него са били и близките му. „Животът продължава, продължава, оцеляхме, ще живеем”, заяви Георги Георгиев. От къщата му в Хитрино, в която живеел с родителите си, не е останало нищо, била толкова близо до взривната вълна, непосредствено до изгорялата фурна. След дълги минути под руините, спасителите ги намерили, пише 24 часа.
 
„Помня от катастрофата се събудих със силни болки в крака, след което се изправих и след половин час чух спасителите и ни извадиха. Аз сам излязох. После казах извадете майка ми и брат ми са там и се качих в линейката и нямам спомен. После съм бил един месец в кома”, разказва Георги. Майка му и брат му известно време също били в болница. Сега живеят в село Дибич. Вчера за първи път след трагедията се върнали в Хитрино.
 
За момента нямаме нужда от нищо, всичко ни е осигурено. Имаме нужда да ни построят къща.Живеят с парите от обезщетението. Георги се надява, че ще им стигнат за по-дълго време. Той е скромен, но очевидно е, че има нужда от зимни дрехи и обувки.

#Хитрино #кома #Георги Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »