МОН ободри 112 проекта за учебници от 1-ви до 5-ти клас

МОН ободри 112 проекта за учебници от 1-ви до 5-ти клас
МОН
A A+ A++ A

Министерството на образованието и науката одобри проекти за 112 учебници и учебни комплекти (учебници и помагала) за първи и за пети клас. Те са внесени от 25 издателства, съобщиха от МОН.

На първия етап проектите бяха оценявани от експерти на министерството за съответствие с Държавния образователен стандарт за познавателните книжки, учебниците и учебните помагала. 27 предложения на различни издателства отпаднаха още тогава, припомнят от ведомството, информира iNews.bg.  

При втория етап от оценката беше взето предвид мнението на учители от цялата страна. 40 399 преподаватели посочиха учебниците и комплектите, пригодни за прилагане в училище според тях.

МОН очаква издателите да заявят готовността си да разпространяват одобрените учебници и учебни комплекти. Окончателният им списък ще бъде публикуван на сайта на МОН до две седмици.

Открита е процедура за оценяване и одобряване на учебници за втори, шести и осми клас. Проекти се приемат до началото на май 2017 г.

На сайта на МОН е публикуван за обществено обсъждане и проект за откриване на процедура за учебници за трети, седми и девети клас, и по чужди езици.

 

 

 

#МОН #учебници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »