Държавата дава нов един милион за проверка на ромската интеграция

Държавата дава нов един милион за проверка на ромската интеграция
Vesti.bg
A A+ A++ A

Мониторинг на интеграцията на ромското малцинство се прави и в момента от Националния статистически институт. Въпреки това държавата ще даде нов един милион за същата задача, пише iNews.bg.

Администрацията на Министерския съвет обяви обществена поръчка за "разработване, тестване, внедряване на софтуерна платформа, чрез която да функционира система за мониторинг, оценка и контрол за изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020 г".

Стойността на мониторинговата система и на софтуера е 1 044 000 лв., с ДДС. Средствата са отпуснати по европейската програма за развитие на човешките ресурси и в тях влиза както изработването на софуера и самата система, така и обучение на около 600 души експерти, които да са ангажирани на централно и регионално ниво с интеграцията на ромите.

Въпросната система трябва да заработи до 30 ноември тази година. Според справката в информационната система на Министерския съвет обаче и без държавата да дава поредните над 1 млн. лв. от европейските фондове за ромската интеграция, този път за софтуер за мониторинг на изпълнението на Стратегията за интеграция на ромите 2012-2020 г., такъв е извършван. Всяка година Националният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към МС изготвя подробен доклад за изпълнение на стратегическите насоки, зададени от Народното събрание през 2012 г.

#финанси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »