Корнелия Нинова предупреждава: ЕК ще спре още от парите за България

Корнелия Нинова предупреждава: ЕК ще спре още от парите за България
БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Корнелия Нинова още преди време заяви, че Европейската комисия ще спре някои плащания към нашата страна. Оказа се права по отношение на парите за наука. Затова шефът на червените настоя ГЕРБ да си понесе отговорността за замразените средства. Освен това тя е категорична, че ЕК ще спре и други суми към нашата страна.

Припомняме, че тази сутрин служебният министър на образованието Николай Денков алармира за писмо от Европейската комисия, свързано с проблеми в оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Той обясни, че проблемите са два вида – единият е свързан със структурирането на управляващия орган и разделението на функциите на този, който осигурява парите – управляващия орган и този, който изпълнява проектите част от Министерство на образованието и науката. Вторият тип проблеми са свързани с проведени конкурсни сесии в предишния период.

Денков поиска оставката на ръководителя на управляващия орган на ОП "Наука за интелигентен растеж" Цветана Герджикова заради системни проблеми в програмата.

Според Нинова подобни ограничения България ще търпи и по отношение на оперативните програми "Околна среда", "Морско дело", Фонд "Сигурност" и Фонд "Убежище, миграция и интеграция".

#Корнелия Нинова #Европейска комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »