Инспектират тунела под Античния театър в Пловдив за неизправности

Инспектират тунела под Античния театър в Пловдив за неизправности
Източник: Wikimapia
A A+ A++ A

В Пловдив комисия от експерти започна проверка на тунела под Античния театър. Заради инспекцията движението на автомобили се извършва еднопосочно. Компетентните органи обследват опасните елементи, които биха застрашили живота на преминаващите през тунела. Извършват се контролни проверки на металната конструкция, която държи осветителните тела, предаде БНТ.

Най-големият пътен тунел в Пловдив е прокопан през 50-те години на миналия век. Последно съоръжението е било основно ремонтирано през 1995-та година, когато е поставена хидроизолация, ново осветление и контактна мрежа. Огледи ще има и на подлезите и надлезите в града. Целта е да се направи превантивна оценка на състоянието на пътните съоръжения. При констатиране на дефекти ще бъдат предприети обезопасителни мерки. 

"Първо ще се направи визуален оглед на състоянието на окачване - това, което е опасно за хората. Да не се случат нещата, които се случиха на тунел „Ечемишка". Успоредно с това ще бъде извършено контролно натоварване на анкерите, които свързват носещата конструкция с бетона на свода", коментира инж. Тошо Пашов - заместник-кмет на район Централен-Пловдив.

#Ечемишка #Пловдив #тунела

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"