Кметът на Карлово: Левски е изповядвал идеи на европейската цивилизация

Кметът на Карлово: Левски е изповядвал идеи на европейската цивилизация
Община Карлово
A A+ A++ A

Идеологията на Васил Левски изповядва универсални идеи на европейската цивилизация. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, по повод започналите инициативи в града, посветени на 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. По думите му кулминацията на възпоменателното отбелязване на годишнината в Карлово ще бъде на 18 и 19 февруари, като през тази година са предвидени няколко важни събития, насочени към различните възрасти.

„Ще проведем национална среща на средните училища, носещи името на Васил Левски. Тя ще бъде двудневна, с викторина, която няма да има толкова състезателен, колкото образователен характер, като ще включва факти от живота на Левски. Ще има и есета за Апостола от цяла България. През втория ден ще се приеме документ, над който работим съвместно с Министерството на образованието и науката, който да даде още повече основания да сме горди, че сме наследници на Васил Левски. Целта е в българското образование идеите на Апостола да бъдат живи и да се изучават всеки ден. Предвидили сме и провеждането на двудневен народен събор, по време на който искаме да се изпеят най-българските патриотични песни“, обясни той.

Емил Кабаиванов добави, че сред заветите на Апостола, които трябва да следваме и днес, е народът да се обърне към собствените си сили, за да постигне целите си и да не робува на Великите сили. Градоначалникът каза още, че е необходимо страната ни отново да има Българска национална доктрина, в която да се заложат целите ни за следващите 20-30 години.

#Карлово #д-р Емил Кабаиванов #Васил Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"