Повече от половината пловдивчани със сметки за парно до 100 лева

Повече от половината пловдивчани със сметки за парно до 100 лева
http://www.manager.bg
A A+ A++ A

Над половината клиенти на "ЕВН България Tоплофикация" в Пловдив имат фактури до 100 лв. за януари 2017 г. въпреки рекордните студове през миналия месец. В същото време 80% от клиентите няма да имат непредвидими изравнителни сметки в края на сезона, тъй като са избрали месечен дистанционен или визуален отчет на своите уреди, пише iNews.bg.

Над половината клиенти на пловдивската "ЕВН България Tоплофикация" ще платят за парно за януари не повече от 100 лева въпреки рекордните студове. Такива сметки за миналия месец ще дойдат при 63% от абонатите. В същото време средната стойност на фактурите е 93,35 лв. Което е със 7,06 лв. или 8,2% повече спрямо януари 2016 г., когато тя е била 86,29 лв. Основен фактор за тази разлика е рекордно студеният януари 2017 г., когато средната външна температура в Пловдив е била -2,7 градуса, докато година по-рано тя е била положителна +1,2 градуса.

Важен момент, е че над 80% от клиентите на пловдивската топлофикация са избрали месечен дистанционен или визуален отчет в своите имоти. Т.е. сметките им са реални и няма да се налага да плащат изравнителни или пък след края на сезона топлофикационната компания да им връща пари.

#Пловдив #сметки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »