Община Силистра ще търси китайска помощ и инвестиции за развитието на региона

Община Силистра ще търси китайска помощ и инвестиции за развитието на региона
Facebook
A A+ A++ A

Новоизбраният областен управител на Силистра проведе първата си среща с медиите в Силистра, на която обяви, че възстановява традицията от предишното си управление на областта (2001-2005 г.) за подобен тип изяви. "От назначаването ми миналата сряда до днес проведох срещи с кметове на общини от област Силистра, на които бях запознат с недовършени преписки, които са в застой при съгласуването им с различни институции и с други които изискват процедури, имащи нужда от съдействие", заяви Добрев. Сред посочените проблеми е необходимостта местните ВиК да поемат стопанисването на пречиствателните станции, тъй като в момента те са на разположение на общините, изнемогващи в издръжката им, пише iNews.bg

Петко Добрев е провел среща в столицата със служебния премиер Огнян Герджиков. Областният управител ще презентира пред търговският представител на Китай възможностите на град Силистра за евентуално търговско сътрудничество, предвид географското му разположение в средата на Дунавския регион, който се простира до Украйна, каза още силистренският губернатор. 

Ще се търси евентуална подкрепа за превръщане на Силистра в център за разпределение на т.нар. завършващи операции, за да бъдат ползвани комуникационните възможности - даденост в резултат на географското разположение на региона за превръщането му в търговска зона за китайски инвеститори.

Добрев вече е започнал да работи и по отношение на предстоящите предсрочни парламентарни избори. "Всяка сутрин в РИК Силистра заедно с ръководството му, а от страна на областната администрация и с участието на Тодор Динков - директор на дирекция и ръководител на екипа ни за подготовка на вота, провеждаме среща за разглеждане на въпроси, свързани с тяхното провеждане", сподели още Петко Добрев.

#Силистра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"