Предизборна битка! Десислава Танева срещу Таско Ерменков

Предизборна битка! Десислава Танева срещу Таско Ерменков
БТВ
A A+ A++ A

В първия предизборен дебат в студиото на „Тази сутрин” кандидат-депутатите Десислава Танева от ГЕРБ и Таско Ерменков от БСП се сблъскаха по темите за направено през годините, реформите в ключови сектори и как биха помогнали на избирателния си район Сливен.

Двамата размениха остри критики по повод кой е бил гонен от властта, кой е завършвал мандат с протести и кой какво е опоскал от държавата „трапеза”.

Танева посочи, че ГЕРБ са направили нова приоритизация на политиките си в предизборната си програма  и смятат да акцентират върху социална политика и образование. По думите й са чули какво искат хората и смятат да надграждат направеното през последните две години.

Ерменков заяви, че левицата си поставя дългосрочни цели, една от които е България да е 8 млн. българи и нито един от тях да не е под прага на бедността. „Предлагаме в борба с демографската криза, доходи на населението и  развитие на икономиката с поставяне на първо място на българското производство.”

ГЕРБ отрича да участва в предизборното наддаване с обещания като на битпазар и решенията, които предлага са реалистични и основани на прогнози и анализи.

Левицата на своя страна обеща, че ако дойдат на власт в образованието ще се започва с учебници и ще се пречупи статистиката България да е сред най-неграмотните страни в ЕС. Танева контрира обвинението за учебниците, посочвайки, че може да е имало административен проблем, който да е забавил доставката на помагалата от 1 до 5 клас.

 „Предлагаме двойно увеличаване на заплати и повече млади учители, но и нови правила в частта всеки да ходи на градина и на училище. Ако не ходи да няма помощи”, каза тя. Ерменков подкрепи промяната в системата и добави, че програмата на БСП е свързана с достъпност на образованието.

По повод корупцията Ерменков коментира, че едва ли е имало област в обществения живот при ГЕРБ, в която да не е имало корупция. „Ситуацията в момента е служебното правителство да  е участник в предизборната кампания в полза на БСП”, контрира Танева.

Двамата кандидат-депутати влязоха в спор за сигурността на по-малките населени места и обещаха повече полицаи и повече присъствие на служители на реда. ГЕРБ надградиха и с охрана на полето по време на добивите на продукцията.

В края на дебата Танева пожела на избирателите да бъдат реалисти и да бъдат разумни, оценявайки възможното.

десислава танева, таско ерменков, дебат
Снимка: Ладислав Цветков

Ерменков приключи с призива да се поиска промяна, ако искаме да живеем по-добре.

#Десислава Танева #ГЕРБ #Таско Ерменков #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »