Нищо стойностно от ГЕРБ и БСП! Новината е само: Отменят дебата

Нищо стойностно от ГЕРБ и БСП! Новината е само: Отменят дебата
Източник: БУДНАЕРА
A A+ A++ A

Нищо стойностно не произтича от предизборната кампания на двете основни партии с най-големи шансове за депутатски места в парламента и заявки за бъдещо управление - ГЕРБ и БСП. Единствената новина от лидерите им Бойко Борисов и Корнелия Нинова е, че обещаният само преди няколко часа от тях голям дебат в ефир нямало да се състои. Е, много важно! Защото гласоподавателите въобще не ги е грижа за това, предаде iNews.bg.

Българските граждани не се нуждаят от махленски спорове на политици кой искал и кой не искал дебат, както междувпрочем двамата се обвиняват взаимно. Не се нуждаят и от празни и неподлежащи на реализация предизборни обещания за райско бъдеще, като дойдат едните или другите на власт, защото, честно казано, въобще не им вярваме. Но двамата политици поне можеха да се държат подобаващо сериозно и отговорно в предизборната си кампания и да се изправят с тезите си един срещу друг като достойни политици, готови и заслужили да управляват цяла държава. За целта просто трябва да се подготвят и да си проведат дебата. Нищо повече. Ако пък не искат, по-добре въобще да не занимават обществото с глупости и елементарни сюжети. Защото всички губим от това - и ние като общество, и България като държава, и те като политически лидери.

Ние искаме дебат, не за да им гледаме красивите физиономии по телевизора, които познаваме до втръсване, а защото ни интересува какво ще предложат като управленски политики. И не искаме вече празни обещания, а политики, подплатени здраво с аргументи и съответните задълбочени изследвания и изчисления. Този вопиущ дефицит на здрава икономическа логика се открива най-вече в платформата на социалистическата партия.

От случилото се в последните часове става ясно, че политически дебат между двамата основни политически играчи може и въобще да не се състои. Т.е. отпадна насроченият за сряда ефирен дуел между Нинова и Борисов в НДК, излъчван от трите най-големи телевизии – БНТ, бТВ и Нова телевизия. Днес от БСП съобщиха, че лидерката Корнелия Нинова и нейният екип няма да отидат в НДК на 1 март за дебат с ГЕРБ и лидера Бойко Борисов. Причината за отказа е, че Нинова не е съгласна с формата, предлагана й от Борисов, а именно дебатът да се състои между екипите на двете партии, а не само между лидерите, както настоява пък тя.

Шефката на левицата излезе с предложение БСП и ГЕРБ да излъчат по една социологическа агенция, които да направят допитване сред избирателите дали предпочитат сблъсък между двамата партийни лидери или между техните екипи. Припомняме, че вчера трите национални телевизии изразиха готовност да излъчат общ дебат между БСП и ГЕРБ на неутрална територия, като отправиха покани към двете основни партии в зала 6 на НДК от 19:30 ч. на 1 март.

Днес в интервю за бТВ Нинова обвини Борисов, че се страхувал да излезе срещу нея и затова предлагал дискусията да е между експертите на партиите. ГЕРБ пък веднага отговориха със съобщение до медиите, в което цитираха лидера си, че всъщност Нинова е отказала дебата между двете партии. "Разговарях с г-жа Нинова по телефона преди минути и тя за пореден път отказа всички форми на дебат, които трите национални телевизии и аз, и моят екип предложихме. Очевидно г-жа Нинова има проблем да представи екипа си и държи дебат да не се състои", посочва лидерът на ГЕРБ, цитиран от пресцентъра си.

"Г-н Борисов ми предложи по телефона утре да направим дебат между нас двамата, заедно с екипи, като заяви, цитирам: "Да представим екипите, да направим встъпителни думи, ние двамата да се оттеглим, да си пием кафенцето и да ръкопляскаме”, уточни пък Нинова.

#ГЕРБ #БСП #НДК #Бойко Борисов #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »