2 години зад решетките за крадец на пчелни кошери край Тервел

2 години зад решетките за крадец на пчелни кошери край Тервел
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Жител на варненското с. Радан войвода ще лежи две години в затвора за кражба на пчелни кошери. Присъдата на Районния съд в Тервел бе потвърдена окончателно от окръжните магистрати в Добрич, пред които Веселин М. я обжали с мотива, че била несправедлива, пише Труд.

На 7 март миналата година 60-годишният мъж задигнал от землището на тервелското с. Нова Камена 37 пчелни кошера на стойност 8140 лв. Веселин е планирал набега, защото пристигнал до пчелина с микробус, срязал оградата от бодлива тел и натоварил кошерите, заедно с намиращите се в тях пчелни семейства. Смятал да продаде плячката, но полицията влязла в дирите му и го заловила.

Пред съда той си признал вината и първоначално определеното му наказание било намалено с една трета. След това обаче решил, че е присъдата му е много тежка и я обжалвал. Самопризнанието му не трогна окръжните съдии, защото е било направено, след като разследването събрало достатъчно доказателства за извършеното престъпление, а Веселин вече е бил осъждан многократно за различни престъпления, включително и кражби.

#микробус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"