Криминалисти осуетиха алоизмами за над 1800 лв. в Търновско

Криминалисти осуетиха алоизмами за над 1800 лв. в Търновско
Източник: www.presstv.bg
A A+ A++ A

Служители на полицейските управления във Велико Търново и Горна Оряховица, разкриха две измами. В хода на проведеното разследване е установено, че те са дело на двамата мъже от Русе. 54-годишният Р. Ж. и 48-годишният му съучастник Й. Й. са задържани в края на миналата седмица в Горна Оряховица. Те са автори и на телефонна измама по схемата „пари за операция на близък“, пише Труд.

Престъплението е извършено на 9 май 2015 г., а потърпевшата е 86-годишна жена от великотърновското село Малки Чифлик. Старицата е била ощетена с 1500 лв. След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени, като обвиняеми. 

Измама с пари за строителни материали, извършена през август миналата година, са разкрили пък служители на РУ – Горна Оряховица. Тогава 63-годишна жена от железничарския град, касиер в жилищен блок е била заблудена и дала 350 лв. на непознат, който обещал да извърши ремонт на покрива на блока, а парите били необходими уж за закупуване на строителни материали. В хода на разследването криминалистите влезли в дирите на извършителя, който се оказал 31-годишният горнооряховец Н. Ж.

След доклад на материалите по случая в прокуратурата, той е привлечен, като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

#Русе #Велико Търново #Горна оряховица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"