Възрастова граница за "Красавицата и Звяра" в руските кина заради гейгерой

Лайфстайл | 8 март 2017, сряда / 13:56| Показвания:Източник: Bulevard.bg

Филмът на "Дисни" "Красавицата и Звяра" ще бъде пуснат в кината в Русия с възрастово ограничение и деца под 16-годишна възраст няма да могат да го гледат заради героя гей, включен в продукцията, съобщи руското Министерство на културата, цитирано от Асошиейтед прес и Лента, предаде Дарик.

Решението на министерството беше предизвикано от петиция на депутата Виталий Милонов, известен с консервативните си възгледи. Той поиска от министъра на културата Владимир Медински проверка преди премиерата на филма за наличието на пропаганда на хомосексуализъм. Медински изрази увереност, че една от основните сюжетни линии в мюзикъла е еднополовите отношения между главните герои.

"Обществеността не може да гледа мълчаливо това, че разпространителите на филми предлагат във вид на детска приказка явна, неприкрита, безсрамна пропаганда на грях и извратени сексуални отношения", написа Милонов. Депутатът, избран в руската Дума миналата година, гради кариерата си върху протести срещу правата на хората с различна сексуална ориентация.

През 2013 г. Русия прие закон, забраняващ "гей пропагандата" сред непълнолетните лица. Той беше формулиран неясно, така че може да бъде приложен при широк кръг от обстоятелства, например да се използва срещу учители с различна сексуална ориентация в Русия, защото работят пряко с деца. Законът беше изготвен по модел на законопроект от Санкт Петербург, който Виталий Милтонов създаде преди година.

Кратката сцена от филма включва главния злодей Гастон (Люк Евънс) и неговия плах и мил помощник, изигран от Джош Гад. По време на премиерата на продукцията в Лос Анджелис на 2 март режисьорът Бил Кондън каза, че описанието на героя като първия гей на Дисни е прекалено. "Продължавам да твърдя, че това е по-скоро първият гей момент. Не можеш да не се чудиш на неговото обожание към Гастон. . . има ли нещо повече?", добави той.

Едно от кината в щата Алабама отмени плановете си за прожекция на филма "Красавицата и Звяра".


Тагове: Дисни, гей пропагандата, гей, Виталий Милонов, Красавицата и Звяра

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси