Иван Гарелов: Служебният премиер ме уволни, получил SMS от Борисов

Политика | 14 март 2017, вторник / 17:55| Показвания:Каква е причината за уволнението ви като медиен съветник на Огнян Герджиков?

– Причината е моето участие по Нова телевизия, в което защитих Елена Йончева. С това съм бил ангажирал кабинета. С изказването си съм бил засегнал и бившия министър-председател Бойко Борисов. Това е причината.

Наясно ли сте дали премиерът сам е взел това решение?

– Ами… Тъй като Герджиков не ми каза да не казвам… Имало е реакция от бившия министър-председател към него. След това той (б.р.. Гержиков) е координирал решението си с президента.

За каква реакция на бившия министър-председател говорите?

– Пратил есемес.

Какви мотиви е записал за освобождаването ви Огнян Герджиков?

– Не съм видял още заповедта. Ще я получа утре, но той каза, че тази вечер ще съобщи за освобождаването ми пред журналисти в Шератон.

Изненадва ли ви уволнението?

– Изненадва ме, защото бях крайно резервиран, стараех се да не вземам остра позиция. Направих изрична уговорка, че не изразявам позиция на правителството, а говоря в качеството си на журналист и колега на Елена. Станах жертва.

Като медиен съветник имахте ли задължението да съгласувате медийните си участия с Огнян Герджиков?

– Изрично предупреждение не ми е правено, но се предполага, че е редно. Герджиков ми каза – ти си опитен човек и би трябвало да знаеш, че трябва да се пазиш от такива работи.

Уволнението променя ли отношението ви към Герджиков?

– Аз не съм отмъстителен и злобен човек. Премиерът е благ човек, аз се разделям с него без лоши чувства. Може би така е по-добре и за двама ни.

Вече не сте медиен съветник на Герджиков, кажете какво мислите по скандала „Борисов-Йончева“?

– Сега мога да кажа това, от което се пазех сутринта. С акцията срещу Елена Йончева Бойко Борисов води ГЕРБ към убедителна загуба. Според мен този случай е тъждествен със случая Ирина Бокова. Преди президентските избори те направиха поредица от грешки и се провалиха. Сега се слага началото на друга серия от грешки. Но и тази с атаката на Йончева е достатъчна.

Вие разбрахте ли в какво бе обвинена Йончева от Борисов?

– Моето впечатление е, че те сами вече не знаят в какво я обвиняват и са възприели тактиката да размножават версиите и постепенно да се отклоняват от първоначалната версия, че репортажите и командировките и са плащани, за да може след като минат изборите да кажат: Ама ние не сме имали това предвид, а нещо друго.

Източник: Вестник Труд


Тагове: Иван Гарелов, Огнян Герджиков

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси