Влияе ли някой на решенията на Огнян Герджиков?

Политика | 15 март 2017, сряда / 11:36| Показвания:Нова телевизия

Иван Гарелов беше освободен като медиен съветник на служебното правителство.

„Мотивите са, че съм ангажирал кабинета, защитавайки Елена Йончева в сутрешния блок „Здравей, България”. Само че аз я защитих като мой колега. Обяснено ми бе, че с изказването ми лично съм засегнал бившия министър-председател Бойко Борисов”, обясни Гарелов.

Той разказа още, че е научил, че е изпратен SMS от Бойко Борисов до служебния премиер Огнян Герджиков. Това породи въпроса влияе ли някой на служебния премиер?

„Иван Гарелов ясно каза, че говори от свое име, а не от това на правителството. Така че според мен той не е нарушил абсолютно нищо. Заема позицията на професионалната журналистика. Той не може да не защити свой колега. Всички журналисти в тази ситуация, ако имат съвест и професионално достойнство, трябва да защитят Елена Йончева. Всеки, който в момента мълчи, се опозорява”, на мнение е Велислава Дърева, журналист и член на БСП.

„Оказва се, че г-н Герджиков е получил SMS, но не иска да говори за това. Бойко Борисов продължава да си мисли, че може да управлява държавата със SMS-и. Той така управляваше и съдебната система. Иван Гарелов зае професионална позиция, но за съжаление Огнян Герджиков зае политическа позиция и това вече е в разрез с функциите на едно служебно правителство”, каза още Дърева.

По думите й Бойко Борисов е създал проблемът с Елена Йончева и го определи като инсинуация и клевета към нея.

„Вижте как във времето се разви тази война, която започна през 2010 г. При Бойко Борисов има една ключова дума – милиони. Той обвинява Йончева в нещо, което не е извършила, а именно, че уж била взела някакви държавни милиони, което не е вярно. Тя не е отвличана в Сомалия и държавата не е плащала за нея”, заяви журналистът.

Според Велева Бойко Борисов трябва да бъде съден за издаване на държавна тайна и за клевета и по думите й ще бъде осъден.

„Служебното правителство е назначено от президента Румен Радев, а той е кандидат на БСП. Дали е морално да застане тук съветник на служебния премиер и да взима страна”, попита от своя страна Димитър Главчев от ГЕРБ.

Той заяви, че никога Бойко Борисов не си е служил със задкулисни методи като SMS-ите.

„Само болен мозък може да твърди, че служебното правителство е зависимо от ГЕРБ. Един от първите му актове беше уволняването на всички областни управители, които са от ГЕРБ. След това беше уволнен главният секретар на МВР на ръба на закона”, коментира Главчев.


Тагове: Елена Йончева, Бойко Борисов, Иван Гарелов, Огнян Герджиков

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси