Прокуратурата ще проверява регистрациите на Марешки

Прокуратурата ще проверява регистрациите на Марешки
Източник: bTV
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура ще провери делата за регистрация на политическите партии „Воля“ и „Народно движение за свобода и демокрация“, по сигнал от ЦИК. Това информираха от пресцентъра на държавното обвинение, пише Труд. Разследване на вестника показа, че Марешки е председател на двете партии едновременно.

Вчера в СГП постъпи сигнал от Централната избирателна комисия (ЦИК),за извършване на проверка за спазване на разпоредбите на Закона за политическите партии от страна на кандидата за народен представил Веселин Марешки, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Според отразеното в сигнала от ЦИК, Марешки е вписан като председател на две политически партии – „Воля“, регистрирана по ф.д. № 12351/2007 г. по описа на Софийски градски съд (СГС) и партия „Народно движение за свобода и демокрация“, регистрирана по ф.д. № 13376/2004 г. по описа на Софийски градски съд.

Съгласно чл. 8 от Закона за политическите партии гражданин с избирателни права съгласно българското законодателство може да участва в учредителното събрание на политическа партия само ако не членува в друга партия.

Горното обстоятелство, съгласно разпоредбата на чл. 11 ал.2 от Закона, се удостоверява с декларация. СГП е образувала преписка по постъпилите материали и е разпоредила проверка, в хода на която са изискани материалите по делата за регистрация на двете партии от СГС и удостоверение за актуално състояние на политическите партии.

 

#ЦИК #СГС #СГП #Веселин Марешки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"