Адвокатът на Цар Киро отказа да защитава внука му в съда

Адвокатът на Цар Киро отказа да защитава внука му в съда
Адвокатът уточни, че има разминаване между неговите виждания за защитната позиция на процеса и тези на клиента му Ангел Рашков (на снимката). Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Адвокатът на Кирил Рашков – Васил Марков, е отказал да защитава внука му Ангел Рашков по делото му за подкуп на катаджия, стана ясно в Окръжния съд в Пловдив.

На 18 юни Васил Марков е внесъл декларация в Съдебната палата, че се оттегля като пълномощник на Рашков-младши.

Адвокатът уточни, че има разминаване между неговите виждания за защитната позиция на процеса и тези на клиента му, предаде Дарик.

„Аз настоявах Ангел Рашков да потвърди фактите по обвинителния акт и делото да мине по съкратената процедура, при което можеше да получи и пробация. Той обаче не е съгласен да признае вина“, коментира Васил Марков.

В залата не присъства и вторият защитник на Ангел Рашков – Марин Тодоров. Съдебна секретарка го е търсила няколко пъти на мобилния му телефон, но не е бил намерен.

Съдия Христо Симитчиев даде 5-дневен срок адвокатът да уведоми съда дали ще продължава да представлява Рашков-внук.

Ангел беше задържан на Асеновградско шосе на 14 март, след като пуснал в катаджийска кола 20 лева подкуп, за да не му съставят акт, че кара без книжка и колан.

Документът му се намира в КАТ – Стара Загора, още от миналата година, тъй като се оказало, че е издаден въз основа на подправена диплома за основно образование.

Основният свидетел – пътният полицай Йордан Качев, на когото била предложена двайсетолевката, не дойде в съда, тъй като е претърпял операция на крака.

Заради отсъствието му и липсата на адвокат делото срещу Ангел Рашков беше отложено за 4 юли. В залата със закъснение пристигнаха Царица Костадинка и дъщеря й Събка.

Рашков-внук е карал луксозното БМВ на леля си, когато е бил арестуван.

#Кирил Рашков #Цар Киро #Ангел Рашков #Васил Марков #подкуп #книжка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »