Още мъчат Фандъкова

Още мъчат Фандъкова
Делото, при което "Зелените", Георги Кадиев, Прошко Прошков и Андрей Георгиев оспорват избора на Йорданка Фандъкова за кмет на София, продължава днес. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Делото, при което "Зелените", Георги Кадиев, Прошко Прошков и Андрей Георгиев оспорват избора на Йорданка Фандъкова за кмет на София, продължава днес, 23 ноември, в Софийския административен съд.

На последното заседание по делото от 18 ноември Административният съд на София град (АССГ) отказа да брои повторно бюлетините за избор на кмет на София, припоня БГНЕС.

Председателят на съда Лозан Панов, който лично води делото, прие като недопустими исканията на жалбоподателите за повторно броене на близо 500 000 бюлетини от 23 октомври.

Тогава съдия Панов каза, че съдът няма за цел да повтаря изборния процес, а да констатира конкретни нарушения и дали, и как те са повлияли на изборите.

Съдията се позова на две определения на Върховния съд и на едно решение на Конституционния съд, за да мотивира решението си. Той се съгласи с мотива, че са представени общи доводи, без детайлно и конкретни нарушения.

На 18 ноември в съдебната зала присъстваше само Георги Кадиев.

Тогава той заяви, че конкретните аргументи са били 37-те липсващи протоколи и след това съставени служебно, а като конкретни нарушения на изборния процес, той посочи присъствието на двамата депутати от ГЕРБ - Станислав Иванов и Иван Божилов в ОИК-София.

Съдията обаче отказа искането да се призоват свидетели, за да се докаже, че в залата са присъствали двамата депутати от ГЕРБ.

Дали е нарушение тяхното присъствие там и как то се е отразило на изборния резултат, съдът ще се произнесе в решението си за касирането или не на вота.

Съдът отхвърли доказателствени искания на жалбоподателите, сред тях и тези за експертиза за избирателните списъци и за призоваване на свидетели.

#Йорданка Фандъкова #Фандъкова #дело #кмет #вот #Георги Кадиев #Прошко Прошков #Зелените #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »