В последния момент смениха някои от членовете на СИК в Кърджали

В последния момент смениха някои от членовете на СИК в Кърджали
БНТ
A A+ A++ A

Повече от една трета от членовете на секционните комисии в Кърджали са сменени в последния момент и на тяхно място влизат хора, които не са преминали обучение. Последното обучение е било на 22 март, каза в пряко включване репортерът ни Диана Тодорова. Малко над 16 000 души са гласували до момента, което е по-малко в сравнение с президентските избори през есента.

Изборният ден в Кърджали започна точно в 7 сутринта. Оказва се обаче комисията не е съвсем готова. Един от членовете не се е явил сутринта. Председателят пък бил сменен късно снощи.

- В последния момент влизате на мястото на някой друг? - Нямам понятие... - Но вчера разбрахте? А този, който го няма? - Не знам. Аз дори имената не знам. От тези хора познавам само секретарката и зам. председателя. Не съм минал обучението на РИК. Само инструкцията съм прочел".

Първите опашки пред урните се появиха в Джебел. Пред тази секция хората масово признаха, че са дошли от Турция специално заради изборите.

Тук обаче не откриваме масова подмяна на хора в секционните комисии.

Севдалина Петрова, председател на СИК: "Денят започна на време. Всичко е нормално. - Хората имат ли въпроси, ясно ли е всичко. - На този етап нямаме никакви проблеми. Всичко върви както трябва да бъде."

От РИК Кърджали заявиха, че близо 40 процента от членовете на комисии са били подменени. Оттам заявиха, че там където има проблем ще се работи в намален състав. При необходимост ще се изпращат резерви.

#СИК #Кърджали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »