Семерджиев плашил с уволнение шеф на изпълнителна агенция към МЗ, викат го в съда

Правосъдие | 3 април 2017, понеделник / 10:46| Показвания:Източник: Investor.bg

Специализирано звено "Антикорупция" към Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев. Той е обвинен в това, че на 24 март 2017 г. е заплашил с уволнение директор на изпълнителна агенция към Министерство на здравеопазването (МЗ), ако не назначи посочено от него лице за свой заместник, предаде Дарик.
 
На 20 февруари в МЗ е била проведена среща между министъра на здравеопазването и директора на изпълнителната агенция, по време на която Семерджиев е заявил, че желае директорът на агенцията да назначи за свой заместник посочено от него лице. Директорът на изпълнителната агенция извършил проверка за лицето и установил, че лицето, което Семерджиев е искал да бъде назначено за заместник, е собственик на дружества, занимаващи се с дейности в областта на здравеопазването и е в конфликт на интереси с длъжността на заместник изпълнителен директор на Агенцията.
 
На 27 февруари лицето, което Семерджиев настоявал да бъде назначен за заместник изпълнителен директор, отишло в Агенцията и провело среща с нейния директор. На тази среща директорът на Агенцията уведомил лицето, че тъй като е собственик на дружества, занимаващи се с дейности в областта на здравеопазването би се намирал в конфликт на интереси, ако бъде назначен на позицията, която се иска от Семерджиев.
 
На 24 март, тъй като лицето не било назначено, в разговор с директора на агенцията, Илко Семерджиев на висок тон му отправил заплахи, че ако не назначи посоченото от него лице, ще го уволни. Илко Семерджиев заплашил с уволнение и, че може да направи "и други неща", и до понеделник трябва да му докладва за назначаването на посоченото от него лице за заместник. Заявил, че не се интересува от моралните задръжки на директора по повод конфликта на интереси на лицето и че няма да го слуша нито секунда повече.

Семерджиев е с мярка за неотклонение "подписка". Разследването продължава.


Тагове: Илко Семерджиев, антикорупция, уволнение, други неща, агенция, МЗ

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси