Николай Ненчев: Румен Радев пряко управлява Министерството на отбраната

Николай Ненчев: Румен Радев пряко управлява Министерството на отбраната
бТВ
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев си позволява прекалено много, не само в Министерския съвет, той пряко управлява Министерството на отбраната. Това заяви бившият министър на отбраната Николай Ненчев в ефира на бТВ.

Той коментира, че отмененото на спешно заседание на кабинета постановление, което урежда правилата за интеграция на бежанците, вероятно ще нанесе огромни щети.

„То беше отменено неясно защо, по личното разпореждане на президента Радев. Този човек си позволява прекалено много. Предупреждавах многократно, не само Министерският съвет, Министерството на отбраната се управлява пряко от него – там има един министър кукла на конци, който изпълнява директно заповедите и разпорежданията на Радев“, каза Ненчев.

В рамките на два месеца два пъти се сменят управителните съвети в печеливши търговски дружества, като се поставят изключително неподходящи личности, посочи той.

Ненчев допълни, че страната е приела стотина бежанци, разходите по които се поемат от ЕС и единственото му обяснение за отмененото постановление е търсенето на конфронтация. Служебният премиер Огнян Герджиков  каза в прав текст: „Така разпореди президентът“. „Този човек си позволява всичко, той разпорежда на служебния кабинет, на служебния министър-председател да вземат решения“.

Ненчев отхвърли обвиненията, че е правил назначения в последните си дни като министър, но на свой ред обвини служебното правителство, че назначава роднини и близки до тях хора. „В бордове, по летища се слагат близки, братя, сестри, кой каквото може. Преди известно време излезе информация за сестрата на президента, която си работи в някакъв борд жената, в борда на летището, примерно, но не е един или два случая, това е масовост“, каза гостът.

По думите му десните партии трябва да се съберат бързо, да излъчат ясни послания и да направят всичко възможно случващото се сега да не се повтаря, „защото предстои да бъде съставено правителство и ще видим какви компромиси ще бъдат направени“.

Изборите показаха, че партиите в дясно „сме сгрешили много“. „Предстои, то е съвсем сигурно, да бъдем заедно. Дали ще изградим нов проект в рамките на вече съществуващото или коренно различен проект е въпрос на време“, каза още Ненчев.

Запитан с колко пари живее, той отговори: „Предполагам, че с около 1500 лв., но жена ми се занимава повече с това“. След като вече не е министър, Ненчев ще продължи да упражнява професията си на юрист, да се занимава с партията си БЗНС и различни проекти.

#Николай Ненчев #Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"