За утре чакаме облаци и дъжд

За утре чакаме облаци и дъжд
Източник: Dnes.bg
A A+ A++ A

През нощта в повечето райони преваляванията ще спрат и на места облачността временно ще се разкъса и намалее. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°. Утре въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има превалявания, след обяд временно интензивни и с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър изток-югоизток, който след пладне ще започне да се ориентира от север-североизток. Ще се задържи сравнително топло с максимални температури между 14° и 19°, предаде Дарик.
 
Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава и вече ще е малко по-ниско от средното за април. Над планините облачността ще е значителна. На много места ще превали дъжд, а над 1700 метра - сняг. Валежите ще са придружени и с гръмотевици. По билата ще духа умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 2°.
 
Над Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

#превалявания #облачността #април #вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"