Кунева проговори! Радан Кънев уговаряше Орхан Исмаилов да провали участието на РБ в изборите

Кунева проговори! Радан Кънев уговаряше Орхан Исмаилов да провали участието на РБ в изборите
бТВ
A A+ A++ A

Радан Кънев е уговарял Орхан Исмаилов да провали регистрацията на Реформаторския блок (РБ) за изборите, каза подалият оставка лидер на Движение „България на гражданите“ (ДБГ) Меглена Кунева в ефира на бТВ.

„Ако г-н Орхан Исмаилов беше казал: „Не, няма да си сложа подписа“, РБ нямаше как да се регистрира и да се яви заедно на последните избори – точно това го уговаряше да направи Кънев, за да не може да се регистрира РБ на изборите. Г-н Исмаилов не се поддаде. Това са фактите“, каза тя.

По думите ѝ при създаването на РБ именно Кънев предложил формацията на Исмаилов да присъства в Блока.

За оставката си Кунева каза, че е съвсем нормална практика, когато има избори и партията ти не се представи добре, всеки да сподели отговорността. „Отказах да се явявам за кандидат-депутат, но това не означава, че няма да споделя отговорността, че Блокът не се представи добре“, заяви тя.

Кунева посочи, че дава възможност на свои колеги, които са се развили много, да застанат начело, което по начало било и идеята ѝ за партията.

По думите ѝ тя няма да става почетен председател, както други партийни лидери, но човек, който иска да е обществено активен, може да избере различни форми на такава активност.

На въпрос има ли предложение за пост в Брюксел, тя отговори: „Никога не съм губила връзката с Европа и ще продължа да я имам, ще участвам в различни формати, обсъждания, но това не е позиция, на която си изпратен от държавата“.

Кунева каза още, че има теми, от които органично не може да се откаже, като българското европредседателство и развитието на ЕС.

За преговорите за съставяне на правителство между ГЕРБ и „Обединените патриоти“ тя каза, че не са много прозрачни, но е време да има кабинет, който да изкара пълния си мандат. Според нея преди всяко управление трябва да се прочита легендата за снопа със съчки.

Запитана дали е възможно след смяната на лидерите на няколко партии от РБ отново да се седне на масата за преговори с „Нова република“, Кунева отговори: „Стъпка по стъпка, нека да извървим пътя си. ДБГ е доказало, че е винаги за обединението“.

#Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"