Пловдивската болница под карантина заради зараза с морбили

Пловдивската болница под карантина заради зараза с морбили
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Детското отделение на МБАЛ „Свети Мина“ в Пловдив е затворено заради масова зараза с морбили и ще остане под карантина до 19 април (сряда) включително. В здравното заведение край колелото пред Централна жп гара е открита инфекция от дребна шарка, но вече са взети всички предпазни мерки, за да се спре разпространението й, декларираха от РЗИ (Регионалната здравна инспекция), пише Труд.

В момента в МБАЛ „Свети Мина“ се извършва дезинфекция и се почистват всички стаи и помещения, пациенти не се приемат, а свижданията са забранени поради повишена епидемиологична обстановка до 19 април. Всички, имали контакт със заразените, са установени и състоянието им се следи по списък, а предполагаемият инкубационен период е 21 дни, допълниха от РЗИ-Пловдив.

Над 30 пациенти с морбили са преминали през Инфекциозната клиника на Университетска болница „Свети Георги“ от началото на март, когато бе регистриран първия случай за заболяло двегодишно дете, до момента. 20 души вече са изписани, а други 10 все още се намират в стационара на клиниката, като повечето от тях са деца на възраст от 3 месеца до 4 години са на лечение в клиниката – предимно дечица на възраст от 3 месеца до 4 годинки.

Болничният престой е от 5 до 7 дни, а след този период болните, макар че все още не са изцяло излекувани, се освобождават за домашно лечение, тъй като вече не са заразни, обясниха специалисти инфекциолози. Мъж на 50-ина години, заразен по време на лечение в друга болница, и млада жена са сред последните нови пациенти в инфекциозната клиника на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

#МБАЛ #морбили #затворено #дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"