Атентаторът от Стокхолм запявил, че е доволен от постъпката си

Атентаторът от Стокхолм запявил, че е доволен от постъпката си
Източник: YouTube
A A+ A++ A

39-годишният узбекистанец Рахмат Акилов, който прегази четирима души с откраднат камион на търговска улица в Стокхолм, е направил самопризнания пред полицията, става ясно от публикации в шведския печат. Мъжът е заявил, че е „доволен от това, което е направил, постигнал е това, което е искал”, информира БТВ.

Акилов е изразил съпричастност към ИДИЛ, а действията му били отговор на това, което западните държави правят в Сирия. На този фон Швеция, Косово и Белгия са страните в Европа с най-много джихадисти на глава от населението, смята се, че в скандинавската страна има места за вербовка на бойци, но подобна дейност се доказва изключително трудно, пише Труд.

Междувременно стана ясно също, ще от ранните часове на днешния ден отново се събират хора пред магазина, в който ТИР-ът с терорист зад волана се вряза. На мястото на витрината има талашит, който е буквално покрит с послания от гражданите.

Хиляди излязоха вчера на мирно шествие в града. Двама от пострадалите при атаката бяха изведени от интензивното отделение, в по-тежко състояние остават други двама.

 

#Рахмат Акилов #ИДИЛ #ТИР #атаката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"