Семейството на починалото от морбили дете обвини лекарите за трагедията

Семейството на починалото от морбили дете обвини лекарите за трагедията
Източник: Нова тв
A A+ A++ A

Ларингит е било усложнението, причинило смъртта на десетмесечното бебе, болно от морбили, в Пловдив, съобщават официално от университетската болница "Св. Георги". Детето не е било имунизирано срещу заразното заболяване, тъй като не е достигнало още необходимата възраст от 13 месеца, предаде Дарик.

Няма данни и майката да е била имунизирана. Тя е придружавала детето в клиниката. Наред с морбили, бебето е имало и тежък ларингит, който, както обясняват лекарите, по принцип е част от клиничната картина на морбили, но когато се проявява в по-сериозна форма, се приема за усложнение. При наличието му в такава форма, заболяването протича тежко и със спастични пристъпи.

Вследствие на усложнената клинична картина детето е развило спастичен бронхит. След направена графия на белите дробове не е установена пневмония. От болницата съобщават, че то е било консултирано с лекари от различни медицински специалности, включително и със специалист по ушно-носно-гърлени болести, който е назначил адекватна терапия. Правени са му и инхалации, предаде БГНЕС.

Въпреки лечението, в 4 часа на 9 април, състоянието на детето рязко се влошава и е получило дихателна недостатъчност. От болницата добавят, че въпреки предприетите реанимационни действия, детето е починало.

Тази сутрин семейството на починалото от морбили 10-месечно бебе обвини лекарите за нещастието. Според дядото и бащата на малкия Ставри медиците не са реагирали навреме, за да се справят с пристъпите му на задушаване, а звънецът за спешни случай бил изключен, съобщи бТВ. Дядото Рангел Рангелов посочи, че бебето е постъпило в Инфекциозната болница в Пловдив на 29 март с висока температура и посиняване, имало и пристъпи по 5-6 пъти на ден.
 
Бащата Яшар Батишев добави, че на сутринта преди да почине му е направена веднъж инхалация и повече не му е обърнато внимание.

#бебе #Пловдив #морбили #ларингит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »