Радев не се яви на делото за МиГ-овете срещу Ненчев, призовават го на друга дата

Радев не се яви на делото за МиГ-овете срещу Ненчев, призовават го на друга дата
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев ще бъде разпитан отделно от останалите свидетели, за него ще бъде отделен цял един ден. Това стана ясно на днешното заседание по делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев за ремонта на МиГ-овете, пише Труд.

Договорът беше съгласуван с всички ведомства: министерствата на финансите и на икономиката и ДАНС, заяви в съдебната зала Димитър Кюмюрджиев, заместник на Ненчев в периода 2014-2016 г. При 180 летателни летателни часа норматив, през 2015 г. са били средно 30 часа нальот на пилот, като има и по-ниски резултати – под 20, обяви друг от свидетелите – бившият началник на отбраната ген. Константин Попов. В момента, за да могат да достигат норматива, на българските пилоти се налага да пътуват до Сърбия, където използват тамошен тренажор, тъй като България не разполага с такъв, обясни още ген. Попов.

По-рано стана ясно, че държавният глава беше призован да се яви днес на разпит като свидетел. Съдията по делото Петър Стоицев обяви, че "президентът ще бъде призован на друга дата", предаде iNews.bg.

На днешното заседание показания дават бившият зам.-министър на отбраната Димитър Кюмюрджиев, бившият зам.-началник на отбраната Константин Попов и бившият директор на Института по отбраната Стоян Балабанов, предаде Дарик.

Кюмюрджиев каза, че договорът с Полша за ремонта на МИГ-овете е бил утвърден от Министерския съвет и подписан от тогавашния министър-председател Бойко Борисов. Той подчерта, че условията, които са предложили от Полша за ремонта на руските самолети, са били по-добри от тези на руснаците.  

#Румен Радев #Николай Ненчев #МИГ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"