Българските спецчасти на учение с американските „тюлени“ в Германия

Отбрана | 24 април 2017, понеделник / 13:34| Показвания:Източник: YouTube

Тактическа група за специални операции от състава на базираната в Пловдив 68-ма бригада Специални сили замина за Германия за участие в учението „Saber Junction-2017“, което ще се проведе от 24 април до 20 май в тренировъчните центрове Хохенфелс и Графенвьор, пише Труд.

Там българските командоси ще изпълняват съвместни задачи заедно с морските „тюлени“ на САЩ и силите за специални операции на Албания и Естония. Командването на многонационалната тактическа група е поверено на подполковник Божидар Бойков, командир на Първи батальон в 68-ма бригада Специални сили.

По време на учението ще се извършва специално разузнаване в голяма дълбочина на противникови групировки; военно подпомагане, включващо съветване, обучение и използване на местни сили на паравоенни формирования; освобождаване на пленени собствени военнослужещи; директни акции – засади, диверсии и неутрализиране на местни терористични лидери, и контра снайперови действия и задачи, свързани с неконвенционални бойни действия.

След завършване на учението тактическата група ще продължи подготовката си с водене на реални стрелби в сгради и населени места в най-големия стрелкови комплекс в Германия, намираще се в Графенвьор.

От 1 януари до 31 декември 2017 година тактическата група за специални операции от състава на 68-ма бригада Специални сили е в дежурство като част от Компонентното командване за специални операции на Силите за незабавен отговор на НАТО, допълниха от военното подразделение в Пловдив.


Тагове: Хохенфелс, Графенвьор, специални сили, тюлени

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси