Шуменци намалиха хляба на трапезата, увеличиха цигарите и алкохола

Шуменци намалиха хляба на трапезата, увеличиха цигарите и алкохола
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Интересни промени се забелязват в структурата на потреблението на домакинствата в област Шумен – намалява хляба на трапезата, но се вдига консумацията на алкохол и цигари. Това отчитат от местната статистика. По 90,7 кг. хляб и тестени изделия се падат на човек за миналата година, което е със 7,6 кг. по-малко от предходната. В страната средната консумация на насъщния е 88 кг. на лице, пише Труд.

В Шуменско обаче увеличават алкохолните напитки и тютюна – до 34,4 литра на човек стига потреблението, а при цигарите завишението е драстично от 382 броя на 477.

Въпреки ръста, първенци по пийване са в област Плевен – 46,3 л., а най-рядко си казват „наздраве“ в Пазарджишко – с 10,3 л. на човек. През миналата година в област Шумен годишният общ доход средно на човек от домакинство е 4 845 лв., което е ръст 1,5% спрямо 2015 г. и нарежда региона на 14-то място в страната. Най-висок е общият доход в областите София – столица /7 233 лв./ и в Перник /5 941 лв./, а най-нисък в областите Търговище /3 639 лв./ и Видин /3 428 лв./.

#Шумен #Плевен #Търговище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »