Уволниха близо 4000 държавни служители в Турция

Свят | 30 април 2017, неделя / 14:59| Показвания:YouTube

Турските власти уволниха близо 4000 служители от държавната администрация, военни и жандармеристи в последната вълна чистки след опита за преврат от юли м.г., предадоха Франс прес и Ройтерс, позовавайки се на турския Държавен вестник, пише бТВ.

Уволнени са общо 3974 души, в това число 1127 служители на министерството на правосъдието, включително затворнически надзиратели и чиновници, както и 484 научни работници и 201 служители на министерството на вероизповеданията. Всички те са заподозрени във връзки с "терористични организации и структури, представляващи заплаха за националната сигурност", се казва в публикувания указ.

След опита за преврат в Турция до момента вече са уволнени около 120 000 души в държавния и частния сектор, а над 40 000 са арестувани, припомня Ройтерс.

Турското правителство също така реши да забрани популярните телевизионни предавания за запознанства поради въведеното след опита за преврат извънредно положение, отбелязва Франс прес.

"Предаванията по радиото и телевизията, в които хора биват запознавани с цел намиране на интимен партньор, вече не се разрешават", гласи указът.


Тагове: Турция, уволнение, държавни служители, връзки с терористични организации

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси