„Анонимните” заплашиха бТВ, искат извинение

„Анонимните” заплашиха бТВ, искат извинение
Според „Анонимните” в момента в bTV има само една гледна точка – тази на изпълнителния й директор. Снимка: venturebeat.com
A A+ A++ A

Хакери от групата на „Анонимните“ (Anonymous) заплашиха да сринат сървърите на bTV Media Group, ако медията публично не се извини за отразяването на протестите в София срещу промените в Закона за горите.

Хакери от „Анонимните“ пуснаха в YouTube в неделя видеообръщение към телевизията.

„Вместо да карате невинни еколози да се извиняват, ние държим ръководството на телевизията да се извини на цялата нация за наложената от него цензура, за това, че направи поредица от машинации и инсинуации по време на протестите“, се казва в съобщението на хакерската групировка.

В него „Анонимните“ призовават bTV да си свърши работата почтено и да покаже на хората истината за недоволството на правозащитниците.

„Ако не го направите, ние ще им я покажем, но няма да останете очаровани от това, което ще разберат. Ще им покажем всяка манипулация и налагана от вас цензура, както и конспирациите на политическия елит“, допълват те.

Според „Анонимните“ в момента в bTV има само една гледна точка – тази на изпълнителния й директор.

Хакерите уточняват, че не са против репортерите и журналистите, които работят в телевизията, но настояват за извинение за „всички извращения над журналистиката, които е направила bTV през последната една година“.

В своето обръщение „Анонимните“ призовават българите да не гледат телевизията, за да се реагира срещу „цензурата над свободата на словото и мисълта с цел обслужването на лични, корпоративни и политически интереси“.

Видеото можете да видите ТУК (или на адрес: http://www.youtube.com/watch?v=Wxtij71uvrQ).

#YouTube #Закона за горите #bTV Media Group #Anonymous #Анонимните #бТВ #bTV

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"