Енев сам ограбил инкасото, намериха колата му

Енев сам ограбил инкасото, намериха колата му
33-годишният Георги Енев бе обявен за общодържавно издирване и според прокурора най-вероятно все още се укрива в страната. Снимка: Facebook
A A+ A++ A

Личната кола на 33-годишния охранител Георги Енев, заподозрян за обира на инкасовия автомобил в Пловдив, е била намерена близо до село Храбрино – на около 15 км от областния град.

Това заяви говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галин Гаврилов, цитиран от БТА.

По думите на прокурора именно с тази кола – „Опел Кадет“, Енев се е отдалечил от мястото, където е изоставен служебният автомобил – улица „Петрова нива“ в пловдивския кв. „Кючук Париж“.

Гаврилов уточни, че откраднатата сума е в размер на 1 600 000 лева и че има категорични доказателства, че Георги Енев е действал сам. Парите са в различни валути и са на няколко банки.

Запитан за причините, подтикнали мъжа за обира, прокурорът обясни, че се работи по всички възможни версии, но основната са неразплатени дългове.

33-годишният Георги Енев бе обявен за общодържавно издирване и според прокурора най-вероятно все още се укрива в страната.

От пловдивската полиция твърдят, че няколко дни преди обира Енев направил генерална репетиция по същия маршрут и за първи път в службата си като охранител помолил колегата си да наруши правилата и да слезе от автомобила, за да му купи закуска.

След като се убедил, че схемата работи, 33-годишният мъж я приложил на практика в петък.

Предстои колегата му да бъде разпитан, като най-вероятно ще мине и през детектор на лъжата, съобщи bTV.

Вътрешният министър Цветан Цветанов изключи възможността да има връзка между двата големи обира, станали с автомобили на една и съща охранителна фирма G4S – в Пловдив и край Ловеч, където бяха ограбени 2 млн. лв., предаде „Фокус“.

По начина, по който са направени, не е възможно да има връзка между двете престъпления, каза той пред журналисти.

По думите му фирмата в момента е с проблемен лиценз – води се съдебен спор дали имат, или нямат лиценз.

„Чакам решението на съда, за да могат колегите да вземат съответното отношение. Това е недопустимо. В рамките на два месеца е създавана предпоставка за сериозни престъпления и впоследствие – хабим сериозен ресурс, за да документираме и да задържим извършителите на тези престъпления“, коментира Цветанов.

„Независимо кой какви кредити има, не смятам, че по този начин трябва да подхожда, защото има много банкови служители, които също може би имат кредити, но никой, седейки зад гишето, не си прехвърля към негова сметка определени финансови ресурси“, каза още министърът.

#Георги Енев #инкасо автомобил #Пловдив #Ловеч #Цветан Цветанов #вътрешен министър #Храбрино #Галин Гаврилов #прокурор #Кючук Париж #G4S

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"