Кой е най-големият проблем за руските студенти?

Любопитно | 16 май 2017, вторник / 17:52| Показвания:pixabay.com

Според руските студенти корупцията, ниското качество на здравното обслужване и лошото образование са главните проблеми в страната, сочат резултати от национално проучване на Лабораторията на политически изследвания „Ценностни ориентации на руското студентство”, съобщи на пресконференция ръководителката на лабораторията Валерия Касамара, предаде БНТ.

За 66% от анкетираните корупцията е най-големият проблем. На второ място е некачественото здравно обслужване – 50%, а лошото образование е на трето – 44 на сто.

Касамара каза също, че според мнозинството от участвалите в допитването студенти демонстрации и протестни акции в тяхното населено място са малко вероятни.

Изследователите посочват, че 72% от анкетираните не смятат подобна активност за ефективен механизъм за влияние върху политиката.

Най-малка загриженост у студентите предизвикват лошото състояние на екологията и ниските световни цени на нефта и газа. Те са важни за едва 21% от анкетираните.

Допитването е проведено между 19 февруари и 27 март т. г. Участвали са над 6000 студенти редовно обучение в 109 висши училища.


Тагове: Русия, студенти, проблем

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси