Кой е най-големият проблем за руските студенти?

Кой е най-големият проблем за руските студенти?
pixabay.com
A A+ A++ A

Според руските студенти корупцията, ниското качество на здравното обслужване и лошото образование са главните проблеми в страната, сочат резултати от национално проучване на Лабораторията на политически изследвания „Ценностни ориентации на руското студентство”, съобщи на пресконференция ръководителката на лабораторията Валерия Касамара, предаде БНТ.

За 66% от анкетираните корупцията е най-големият проблем. На второ място е некачественото здравно обслужване – 50%, а лошото образование е на трето – 44 на сто.

Касамара каза също, че според мнозинството от участвалите в допитването студенти демонстрации и протестни акции в тяхното населено място са малко вероятни.

Изследователите посочват, че 72% от анкетираните не смятат подобна активност за ефективен механизъм за влияние върху политиката.

Най-малка загриженост у студентите предизвикват лошото състояние на екологията и ниските световни цени на нефта и газа. Те са важни за едва 21% от анкетираните.

Допитването е проведено между 19 февруари и 27 март т. г. Участвали са над 6000 студенти редовно обучение в 109 висши училища.

#Русия #студенти #проблем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"