Пет лесни трика, с които да държите ситуацията под контрол

Пет лесни трика, с които да държите ситуацията под контрол
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Има някои начина, с които да спечелите приятели и да повлияете на хората, използвайки психологията, предаде Дарик. 

Вижте ги:

Без дълги перговори



Сделките, за които се водят преговори, са смесица от много компоненти. Някои хора са успешни в това, а други не. Един от начините да станете по-добри в преговорите е да спрете да говорите, след като сте представили вашата позиция. Ненужните думи често могат да направят така, че вашата теза да звучи по-слабо, отколкото е всъщност. Прекалените обяснения също могат да оставят съмнения, че сте неуверени.

Контакт с очи



Колкото по-дълго и втренчено гледате събеседника си по време на разговор, толкова по-неудобно ще се чувства той. Това важи особено при първа среща. Дейл Карнеги, автор на книгата "Как да печелим приятели и да влияем на хората” предлага следното решение:

Гледайте събеседника си толкова дълго в очите, че да можете да кажете какъв цвят са. След това отместете погледа си встрани. По този начин контактът с очи се получава естествено.

Друг трик е да си представите триъгълник, който описва очите и устата на събеседника ви и да местите погледа си по трите точки на описания триъгълни на всеки 5-10 секунди. Това е предпоставка за предизвикване на интерес в човека отсреща.

Запомняйте имена



Важно е да запомните името на човека, с когото се запознавате. Името е основен компонент на човешката идентичност и когато го чуваме, потвърждаваме сами на себе си нашето съществуване, което ни кара да се чувстваме много по-благоразположени към човека, който ни говори.

Задаване на въпроси



На някои хора им е трудно да разговарят и общуват с другите. За тях общуването и започването на разговор е много трудна задача. Най-добрият начин да започнете на разговор с някого и да го поддържате, е просто да задавате въпроси. Любимата тема за разговор на повечето хора е точно за самите тях.

Усмихвайте се



Усмивката може да бъде психологическо оръжие. Хората се усмихват, когато са щастливи. Повечето хора обаче не знаят, че усмивката на човека отсреща може да те накара да се чувстваш щастлив. Когато се усмихвате на някого, за него е много трудно да не ви приеме или да се държи зле с вас.

#очи #имена #въпроси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »