Неизвестни се самонастаняват в къща в центъра на Пловдив

Неизвестни се самонастаняват в къща в центъра на Пловдив
Нова телевизия
A A+ A++ A

Неизвестни хора се самонастаняват в чужда къща в центъра на Пловдив. Къщата е в изключително окаяно състояние, а съседите се оплакват от шума и мърсотията, информира NOVA. Проблемът датира от 7-8 години. Настаняват се различни хора, без да има условия за живот в имота. Къщата няма нито ток, нито вода.

Според съседите се развъждат и бълхи и кърлежи.

Вратата на къщата е зазидана от собственика, но непознатите са си отворили нова врата.

По думите на съседите преди години фирма купила къщата и имала идея да построи нова на мястото на тази. Това обаче по стечение на обстоятелствата не се случило.

„Започнаха да се заселват хора от малцинствата. Правихме опити, гоних ме ги, но на мястото им идваха други. Преди 3-4 години се настаниха настоящите обитатели и ние се примирихме, че всичко е една въртележка – като изгоним едните идват други. Предприехме тактика на толерантност. В крайна сметка са грижовни – почистват колкото могат. Но започнаха да стават агресивни”, разказва съседка.

Зимата се отоплявали с гуми и съседите мислели, че стават пожари.

„Перманентно поддържам контакт със собственика, той се отзовава”, разказва съсед.

Собственикът обаче се оказва безсилен. Не знае кои са тези хора, които живеят в имота му, и няма ключ, за да влезе.

„Този имот имаше тежести от банкови кредити и смени собственик, включително и съдия изпълнител. В момента от 6 месеца съм само аз собственик. Скоро ще назнача частна охранителна фирма, ще има жива охрана, ще пуснем електрозахранването”, обещава Стойко Маразов.

#Пловдив #хора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »