Николай Нанков: Ще спечелим войнана по пътищата с тол системата

Николай Нанков: Ще спечелим войнана по пътищата с тол системата
БНТ
A A+ A++ A

За да спечелим войната по пътищата, трябва да спечелим войната с тол системата. Това заяви в ефира на БНТ регионалният министър Николай Нанков. Целта е да имаме един безопасен, сигурен и самофинансиращ се сектор в инфраструктурното изграждане на нашата страна, уточни Нанков.

Процедурата по изграждане на тол системата е на финалната си права. Има подадени 6 оферти и се очаква решението на съда по подадените жалби. Ако решението е в полза на възложителя, ще бъде назначена комисия за разглеждане на офертите. В обозрими срокове тол системата ще бъде факт, убеден е регионалният министър Николай Нанков.

Николай Нанков - министър на регионалното развитие и благоустройството: Недобросъвестни жалбоподатели, които се стремят да саботират процеса, да обжалват - не заради това че са лишени от правото на участие, не заради това че са нарушени принципите на конкуренцията. А обратно - имат друг интерес, за да саботират процеса. Мисля, че процедурата към момента е във финалната си фаза.

С цел намаляване на катастрофите регионалният министър планира и създаване на ново звено в агенция "Пътна инфраструктура".

#Николай Нанков #тол система

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »