Разрастват се протестите в Бразилия

Разрастват се протестите в Бразилия
YouTube
A A+ A++ A

Разрастват се протестите в Бразилия с искане за оставката на президента Мишел Темер, който е обект на тежки обвинения в корупция. Протестиращите вече са десетки хиляди. Властите разположиха армия в бразилската столица, предаде БНТ.

Протестите в бразилската столица една не излязоха от контрол. Хиляди участници влязоха в сблъсъци със силите на реда, изпочупиха стъклата на няколко министерски сгради и палиха гуми близо до Конгреса. Протестното шествие беше свикано от леви партии, профсъюзи и други организации. По данни на властите в него са участвали около 35 000 души, пристигнали с автобуси от страната. Протестиращите искат край на строгите мерки за икономии.

Хората настояват и за оставката на президента Мишел Темер, който само преди година зае поста след отстраняването от длъжност на Дилма Русеф. Темер отказа да се оттегли, въпреки нови обвинения в корупция срещу него и най-близките му помощници. Той обяви намерения за реформи, със сурови мерки за икономии, за да извади Бразилия от дългата рецесия, но бразилците отхвърлят плана му.

#протести #Бразилия #оставка #Мишел Темер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »