Съд за шефа на дирекция „Поземлени отношения и комасация“

Съд за шефа на дирекция „Поземлени отношения и комасация“
Източник: Pixabay
A A+ A++ A

Предават на съд шефа на дирекция „Поземлени отношения и комасация“ в Министерството на земеделието. Стелиян Митев е обвинен, че е извършил престъпление по служба от времето си на директор на Областната дирекция „Земеделие“ в Добрич (от ноември 2009 г. до септември 2013 г.), съобщиха от НОВА.

През 2011 г. фирма, представлявана от бащата на Митев - Димитър, сключва договор с концесионера на плажната ивица „Кранево-север“. Дружеството „Митев“ ЕООД отговаряло за санитарно-хигиенното и медицинското обслужване на плажната ивица за шест години срещу 10 000 лева. На базата на договора Димитър Митев започнал да ползва сгради, които били построени с търговска цел от концесионера.

От 2007 г. до 2013 г. бащата на подсъдимия Стелиян Митев не само използвал за търговски цели заварените постройки, но и противозаконно изградил там кухненски блок, който обслужвал бар на плажа. Митев-баща поставил противозаконно в имота 10 дървени бунгала, метални фургони и конструкции. Те били били снабдени с ток и вода и се ползвали за спане и търговия. През 2013 г. той дори заградил с бариера входа към имота, за да събира такса от летуващите на плаж „Кранево-север“ и от посетители, паркирали каравани в държавния имот. 

Като директор на Областна дирекция „Земеделие“ в Добрич подсъдимият Стелиян Митев не сезирал кмета на община Балчик, че в държавен имот има постройки, поставени без разрешение, за да започне процедура по премахването им. Изпращаните от него проверки били фиктивни и съставени от доверени лица, които пропускали да опишат незаконните сгради. Подсъдимият не разпоредил проверки през летния сезон от 2010 г. до 2013 г., когато имотът се е ползвал най-интензивно.

Престъплението предвижда затвор от 1 до 8 години. Митев може също да бъде лишен от правото да се заема определена държавна или обществена длъжност.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане от Добричкия окръжен съд.

#съд #Добрич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »